SWISS Taste of Switzerland е уникалната кулинарна програма на Swiss Airlines, която от 3 септември предлага на пътниците в First и Business Class гурме ястия от четирите езикови региона на Швейцария. По този начин авиокомпанията пренася културното и гастрономическо богатство на страната директно на борда на своите дълги полети от Цюрих и Женева.

Ексклузивна кухня от най-добрите швейцарски шеф-готвачи
В рамките на шест месеца SWISS ще представи специално издание на програмата, като пътниците в First Class ще могат да се насладят на изискани блюда от Badrutt’s Palace в Санкт Мориц и L’Atelier Robuchon в Женева.

Business Class гостите пък ще опитат кулинарните творения на звездния тандем Таня Грандиц от ресторант Stucki в Базел и Лоренцо Албричи от Locanda Orico в Белинцона. След три месеца двата гастро дуета ще разменят класите, като така ще предложат на пътниците нови кулинарни изненади.
Какво ще откриете на борда?

- First Class: ястия като супа от омар, телешки бузи в азиатски сос, пиле с манатаркова крем-сос или черна треска с мисо и полента. Десертите включват шоколадова наслада с ванилов сладолед от Таити или чийзкейк с тропически плодове.
- Business Class: менюто предлага балик сьомга със сладък картоф и джинджифил, пилешко рагу с киноа и класическо телешко бонфиле с билков сос. Сладките изкушения включват мус от кестени с малини и крем от Грюер или лек десерт с личи, черен чай и роза.


Кулинарно пътуване из Швейцария
Програмата SWISS Taste of Switzerland се провежда вече 22 години и цели да представи на пътниците богатството на швейцарската кухня. Всеки сезон нови топ шефове представят авторски рецепти от своя регион, допълнени от местни вина и сирена.

„Не сервираме просто ястия – представяме родината си. Това е начин гостите ни да открият Швейцария по нов начин“, споделя Хайке Бирленбах, търговски директор на SWISS.

С партньорството на gategourmet, световен лидер в самолетното кетъринг обслужване, ястията пристигат на борда в най-високо качество, за да превърнат всяко пътуване в кулинарно изживяване.
