SWISS Taste of Switzerland

SWISS Taste of Switzerland представя вкусовете на Швейцария във въздуха

SWISS Taste of Switzerland е уникалната кулинарна програма на Swiss Airlines, която от 3 септември предлага на пътниците в First и Business Class гурме ястия от четирите езикови региона на Швейцария. По този начин авиокомпанията пренася културното и гастрономическо богатство на страната директно на борда на своите дълги полети от Цюрих и Женева.

Ексклузивна кухня от най-добрите швейцарски шеф-готвачи

В рамките на шест месеца SWISS ще представи специално издание на програмата, като пътниците в First Class ще могат да се насладят на изискани блюда от Badrutt’s Palace в Санкт Мориц и L’Atelier Robuchon в Женева.

Рагу от пиле с препечени бадеми, червена киноа и моркови с анасон

Business Class гостите пък ще опитат кулинарните творения на звездния тандем Таня Грандиц от ресторант Stucki в Базел и Лоренцо Албричи от Locanda Orico в Белинцона. След три месеца двата гастро дуета ще разменят класите, като така ще предложат на пътниците нови кулинарни изненади.

Какво ще откриете на борда?

Треска с емулсия от зехтин, див ориз и зеленчуков лингуини
  • First Class: ястия като супа от омар, телешки бузи в азиатски сос, пиле с манатаркова крем-сос или черна треска с мисо и полента. Десертите включват шоколадова наслада с ванилов сладолед от Таити или чийзкейк с тропически плодове.
  • Business Class: менюто предлага балик сьомга със сладък картоф и джинджифил, пилешко рагу с киноа и класическо телешко бонфиле с билков сос. Сладките изкушения включват мус от кестени с малини и крем от Грюер или лек десерт с личи, черен чай и роза.
Мариновано филе Balik сьомга със сладък картоф и джинджифилов релиш, понзу гел, маракуя и пюре от сладък картоф
Треска, маринована в мисо, с червен винен сос, печена полента, бок чой и конфи от шалот

Кулинарно пътуване из Швейцария

Програмата SWISS Taste of Switzerland се провежда вече 22 години и цели да представи на пътниците богатството на швейцарската кухня. Всеки сезон нови топ шефове представят авторски рецепти от своя регион, допълнени от местни вина и сирена.

Задушени телешки бузи с азиатски сос, картофено пюре, пълнено пиперче пикеийо с патладжан и билкова салата

„Не сервираме просто ястия – представяме родината си. Това е начин гостите ни да открият Швейцария по нов начин“, споделя Хайке Бирленбах, търговски директор на SWISS.

Селекция от месни специалитети от Швейцария с мус от тиква и филе от сьомга

С партньорството на gategourmet, световен лидер в самолетното кетъринг обслужване, ястията пристигат на борда в най-високо качество, за да превърнат всяко пътуване в кулинарно изживяване.

Шоколадов сладкиш Felchlin Maracaibo

__________________________________________

Последвайте TravelRadar.bg във FACEBOOK

Последвайте TravelRadar.bg в INSTAGRAM

Последвайте TravelRadar.bg в LINKEDIN

Последвайте TravelRadar.bg в YOUTUBE

Свързани публикации
Общо
0
Споделете