Последни новини
София гастрономическа карта MICHELIN

Столичният кмет: MICHELIN започва процес по кулинарен одит в столицата

Кулинарната сцена като част от развитието на един модерен град

Кметът на София – Васил Терзиев сподели в официалната си фейсбук страница:

“Когато говорим за развитието на София, често мислим за инфраструктура, транспорт и услуги. Но един град се усеща и през ежедневието – през местата, в които се събираме, храната, която ни радва, и общността, която се създава около тях. Кулинарната сцена е част от това. Тя привлича гости, дава работа, стимулира малкия бизнес и носи онова усещане за жив, модерен град.”

MICHELIN предлага кулинарен одит за София – знак за потенциал

Васил Тервизев: Днес правим важна стъпка напред. MICHELIN предложи София да премине през кулинарен одит – независима оценка, която да покаже какво стои зад нашата ресторантска сцена. Това е признание, че градът има потенциал. Мишлен е най-престижният световен стандарт за оценка на ресторанти, който отличава честната, качествена и последователна кухня. Искам да благодаря на екипа на Visit Sofia за последователната работа, чрез която започваме този процес.

Какво означава MICHELIN за един град?

Какво означава MICHELIN за един град? Това е най-уважаваният световен стандарт в гастрономията. Неговите инспектори търсят не лукс, а качество – честна кухня, талант, последователност и авторство. Ако София влезе в селекцията на Мишлен, това дава световна видимост на нашите готвачи и ресторанти. Поставя ни в маршрута на хора, които пътуват заради храна. И носи признание, което трудно се купува, но много лесно развива град.

Кулинарният одит – първата стъпка към световно признание

Но преди това идва одитът. Той е първата стъпка и ще ни даде честен отговор – какво правим добре и къде можем да растем. В следващите две седмици трябва да вземем решение дали да влезем в процеса. Ако го направим, още през пролетта ще имаме доклад и ясни препоръки.

Визия за София като водеща европейска кулинарна дестинация

“Вярвам, че София може да се развива не само чрез инфраструктура, но и чрез качество на живот. Кулинарният сектор е част от тази посока. Сега е моментът да дадем видимост на труда на много професионалисти и да покажем, че София има място сред големите европейски кулинарни дестинации. Ако работим заедно, можем да го постигнем.”, сподели столичният кмет.

__________________________________________

Последвайте TravelRadar.bg във FACEBOOK

Последвайте TravelRadar.bg в INSTAGRAM

Последвайте TravelRadar.bg в LINKEDIN

Последвайте TravelRadar.bg в YOUTUBE

Related Posts
Total
0
Share