Терминал 2 вече е с напълно нова зона за храни и напитки от над 1500 кв. м.

Днес официално открихa Bar 09-27, Negroni и Upper Crust – три нови заведения, които обогатяват избора на пътниците.
Bar 09-27 – модерен бар с авиационен характер, вдъхновен от българското гостоприемство

Negroni – италиански бар-ресторант със средиземноморска кухня, вина и коктейли

Upper Crust – международно разпознаваем британски бранд за прясно изпечени багети, закуски и кафе

Новооткритите обекти са с обща площ от близо 1000 кв. м. и разполагат с 281 седящи места. Пространството е проектирано така, че да предлага удобство, възможности за takeaway и съвременен интериор, съобразен с динамиката на пътуването.

На откриването присъстваха:
Н. Пр. Натаниъл Копси – посланик на Великобритания в България
Хесус Кабайеро – главен изпълнителен директор на СОФ Кънект
Джордж Антониу – управляващ директор на SSP за Източна Европа и Близкия изток
Христос Ортодоксо – управляващ директор на SSP за Източна Европа

„Истинско удоволствие е за мен да присъствам на откриването на новата зона за храна и напитки на Терминал 2 – място, което обединява международни, местни и, разбира се, британски вкусове. Гордея се, че британска компания има възможността да допринесе за преживяването на пътниците тук, в София, особено предвид факта, че Обединеното кралство продължава да бъде най-популярната дестинация от летище „Васил Левски“. Пожелавам на всички брандове много успехи в новия им дом.“ – Н. Пр. Натаниъл Копси

„Партньорството ни със СОФ Кънект се основава на споделената отдаденост към предоставянето на изключително пътническо изживяване. Всяка от нашите концепции е подбрана въз основа на задълбочен анализ на предпочитанията на съвременните пътници, като същевременно запазва същността на българското гостоприемство. Развълнувани сме да предложим внимателно подбрано портфолио от международни и уникални марки, които да направят пътуването още по-специално.“ – Джордж Антониу

„Щастливи сме да обогатим пространството с обекти, които демонстрират нашата визия за летище от ново поколение – място, където пътниците не само преминават, но и преживяват. Това е още една стъпка към превръщането на летище „Васил Левски“ в 5-звезден регионален хъб.“ – Хесус Кабайеро

Bar 09-27
Модерен бар с авиационен характер, вдъхновен от духа на българското гостоприемство. Тук пътниците могат да се насладят на подбрани напитки в уютна и елегантна атмосфера. Името „09-27“ е препратка към пистата на летище „Васил Левски“ – София, като числата отразяват нейните координати.


Negroni
Италиански бар-ресторант с фокус върху средиземноморската кухня,
стилен интериор и специална селекция от вина и коктейли.



Upper Crust
Международно разпознаваем бранд, известен със своите прясно
изпечени багети, закуски и кафе – перфектен избор за пътници в движение.



Проектът за новата F&B зона на Терминал 2 започна преди около година когато
СОФ Кънект и SSP сключиха договор за изграждането й и през април откриха
първите два обекта в нея – Starbucks и Camden Food co.
Следващият етап от развитието на F&B

Зоната ще включва още водещи международни и български брандове като Burger King, TGI Fridays, Dao Dao – Asian Cuisine, Soul & Grain, Ta.Sh.Ba, Levito – Pizza Pasta и Meshana – Taste of Bulgaria, вече като част от бъдещия Терминал 3.
