Air France меню Michelin

Air France издига гастрономията на ново ниво при заминаване от Париж

улинарни висоти от юни 2025 г.

През юни 2025 г., Air France подновява сътрудничеството си с водещи френски шеф-готвачи, за да предложи изключителни менюта за пътниците в междуконтиненталните си кабини при заминаване от Париж.

Air France меню Michelin

В свитите La Première, тройно удостоеният със звезда „Мишлен“ готвач Арно Лалман създава предястията и основните ястия от а ла карт менюто, заедно със световноизвестния сладкар Анжело Муса. В Бизнес класа, трикратният носител на звезда „Мишлен“ Режис Маркон предлага нови ястия съвместно с признатата сладкарка Нина Метайе. В Премиум икономична класа Michelin-звездният готвач Фредерик Симонин продължава да радва пътниците със свои авторски предложения.


Устойчивост и сезонни продукти

За да предложат изискана кухня от най-висок клас, шефовете работят заедно със Servair – световен лидер в кетъринга по въздух, използвайки пресни, местни и сезонни продукти. В духа на устойчивото развитие, месото, птиците, млечните продукти и яйцата в менюто са с френски произход, а рибата – от устойчив или френски риболов. Във всички кабини има и вегетариански опции.


Арно Лалман и Анжело Муса в La Première

В свитите La Première, Air France отново работи с Арно Лалман – трикратен носител на звезда „Мишлен“, който създава предястията и основните ястия за този клас. Сред специалитетите му са скарида с кремообразен бульон и лимонов хайвер като предястие, и равиоли със спанак, гъби и пармезанов сос като основно. Общо ще бъдат предложени 4 предястия и 8 основни ястия, съобразени със сезона.

„За Air France исках да се доверя на сезоните, на интуицията си, и да споделя гастрономическа емоция с пътниците“, споделя Арно Лалман.

Арно Лалман

До него Анжело Муса, носител на приза Meilleur Ouvrier de France и титлата Най-добър сладкар в света, допълва менюто с елегантни десерти.

Air France меню Michelin
Air France меню Michelin

Сред тях са: „Ода на шоколад и карамел“ и кейк с кандирани цитруси от Корсика.

Air France меню Michelin
Анжело Муса

Режис Маркон и Нина Метайе в Business класата

В Бизнес класата, трикратният носител на „Мишлен“ и победител в Bocuse d’Or – Режис Маркон – подготвя новото бордово меню, вдъхновено от природата на региона Оверн-Рона-Алпи.

Режис Маркон

Сред предложенията са:

  • Ориз от Камарг с лимон, моркови и портокалов сос
  • Маслена тиква и червен боб
Air France меню Michelin
  • Роял от сьомга и скариди със снежен грах и жълти моркови

Общо са създадени 16 ястия, насочени към изключително кулинарно преживяване.

Air France меню Michelin

„Когато кухнята е близо до природата, тя е най-вкусна. Именно това усещане исках да предам на клиентите на Air France“, казва Маркон.

Нина Метайе

Нина Метайе, обявена за Най-добър сладкар в света за 2023 г., продължава партньорството си с авиокомпанията. Сред нейните десерти са:

  • Малиново-лимонено удоволствие
  • Хрупкаво тарт-татен вдъхновение

За борба с хранителните отпадъци, пътниците в Бизнес класа могат да предварително изберат основното си ястие до 24 часа преди полета – услуга, която осигурява избор и намалява разхищението на храна.


Air France меню Michelin

Фредерик Симонин в Premium Economy

В Премиум икономичната класа, носителят на една звезда „Мишлен“ и титлата Meilleur Ouvrier de France Фредерик Симонин продължава сътрудничеството си с Air France от ноември 2023 г. Той представя нов цикъл от четири авторски ястия, сред които:

  • Сьомга със сос от миди, паста и див ориз
  • Праз и гъби
  • Скариди с доматен сос и ориз с мастило от сепия

„Внимателно подбирам всяка съставка от френските региони, за да създам с прецизност и деликатност едно специално гастрономическо изживяване“, казва Симонин.

Фредерик Симонин

*Тези ястия се предлагат както при заминаване от Париж, така и от: Пуент-а-Питр, Форт-дьо-Франс, Кайен и Реюнион.

__________________________________________

Последвайте TravelRadar.bg във FACEBOOK

Последвайте TravelRadar.bg в INSTAGRAM

Последвайте TravelRadar.bg в LINKEDIN

Последвайте TravelRadar.bg в YOUTUBE

Свързани публикации
Общо
0
Споделете