Air France десерти Ян Куврьор

Air France представя нови десерти, създадени от сладкаря Ян Куврьор за бизнес класа на дълги разстояния

Изкуството на френската сладкарска традиция излита във висините

През октомври 2025 г. за първи път Air France поверява създаването на изключителна селекция от десерти за своята бизнес класа на дълги разстояния на прочутия френски сладкар Ян Куврьор (Yann Couvreur).
С това ново гурме партньорство авиокомпанията продължава да популяризира по света изкуството на френското сладкарско майсторство и изисканите вкусове на Франция.


Пет изискани десерта – вкус на елегантност и сезонност

Ян Куврьор е създал пет изключителни сладки изкушения, специално за клиентите на Air France в бизнес класата. Сред тях са:

  • десерт с хрупкав бисквит, ганаш и наситен мус от тъмен шоколад,
  • бисквит с бадемов мус и конфит от круша.

Тези гурме изкушения илюстрират философията на шеф Куврьор — да работи с прости, сезонни и висококачествени продукти, които носят автентичност и изтънченост.

„Моята амбиция е да покажа френските продукти по света и да поканя пътниците на Air France да се насладят на моите оригинални и изискани творения“, споделя Ян Куврьор.


Гурме изживяване на борда на Air France

Новите десерти ще бъдат постепенно въведени на борда през следващите шест месеца и вече са част от менюто на всички дълги полети на Air France с излитане от Париж.

От 2023 г. Air France поверява своя десертен асортимент на реномирани френски сладкари, които добавят финален щрих към висококласното кулинарно изживяване в небето.

Като посланик на френската висша кухня, авиокомпанията приветства Ян Куврьор в своя престижен екип от готвачи, които продължават традицията да предлагат изтънчена гурме селекция на борда.


За Ян Куврьор – френският майстор на сладкарството

Роден в Париж, Ян Куврьор започва кариерата си като стажант в близост до семейния си бизнес. Неговата отдаденост и талант го отвеждат до престижни места като Trianon Palace във Версай, където е забелязан от Мишлен-звездния шеф Ален Дютурние.

След това усъвършенства занаята си в Carré des Feuillants, Park Hyatt Paris Vendôme и Eden Rock в Сен Бартелеми, където създава първата си линия от авторски десерти.

Връщайки се в Париж, работи в Hôtel Burgundy и Prince de Galles, преди през 2015 г. да отвори собствена сладкарница в квартал Goncourt, където е израснал.
Неговата концепция е проста – традиционни френски десерти с модерен почерк, изработени от сезонни и висококачествени съставки.

Успехът на първата му бутикова сладкарница води до откриването на още обекти, като днес Yann Couvreur Pâtisserie има почти дузина локации в Париж.

Международната експанзия на Куврьор включва Дубай, Рияд, Доха, Абу Даби и Маями, където открива Yann Couvreur Café – иновативна концепция, съчетаваща кафене и ресторант в артистичния квартал Wynwood.

Това разрастване е доказателство за неговата страст, последователност и отдаденост на съвършенството.

През октомври 2025 г. Ян Куврьор официално се присъединява към екипа на шеф-готвачите на Air France, подписвайки ексклузивните десерти, сервирани в бизнес класата на дългите полети от Париж.

🌐 www.yanncouvreur.com

__________________________________________

Последвайте TravelRadar.bg във FACEBOOK

Последвайте TravelRadar.bg в INSTAGRAM

Последвайте TravelRadar.bg в LINKEDIN

Последвайте TravelRadar.bg в YOUTUBE

Свързани публикации
Общо
0
Споделете