Нови звезди в небето: Air France представя своите топ шеф-готвачи от САЩ
От юли 2025 г., Air France включва нови, ексклузивни ястия в менютата за клиентите в La Première и Business класите на полети от Съединените щати. Към екипа на авиокомпанията се присъединява световноизвестният Даниел Булюд, френски шеф-готвач със звезда „Мишлен“, базиран в Ню Йорк. Той ще готви редом с Доминик Крен, носител на три звезди „Мишлен“ и партньор на Air France от 2024 г.

За първи път, пътниците ще могат да се насладят и на изискани десерти от Лоран Льо Даниел, носител на престижната титла Meilleur Ouvrier de France, който носи вкуса на Бретан в небето.

Доминик Крен и Даниел Булюд – гурме преживяване от САЩ
От февруари 2024 г. Air France си партнира с трикратната носителка на звезди „Мишлен“ Доминик Крен, която създава поетични и иновативни ястия за пътниците на La Première и Business класите. Менюто ѝ включва:
- Вегетариански специалитети
- Морски дарове с креативни сосове

Примери за нейните шедьоври са:
- Омар с пикантен сос Pico de Gallo и чай (La Première)
- Миле-фьой с кореноплодни и трюфелов сос (La Première)
- Треска с киноа и сос мариниер (Business)
- Открити равиоли с тиквички, домати, лешници и пармезан (Business)

Сега към нея се присъединява и Даниел Булюд, който носи със себе си традиционната френска кухня с модерен акцент. Неговите ястия включват месо и птиче месо, специално създадени за пътниците на Air France:
- Пиле с шафран, ряпа, тиква и грис със зелени маслини (La Première)
- Задушено агнешко с кореноплодни зеленчуци (Business)

Ястията ще са достъпни при излитане от: Ню Йорк-JFK, Лос Анджелис, Маями, Сан Франциско и Вашингтон, а от ноември 2025 г. – и от всички американски дестинации на авиокомпанията.
Както е стандарт при Air France, всички продукти са свежи и местни, а за борба с хранителните отпадъци, пътниците в Business могат да предварително избират основното си ястие до 24 часа преди полета.

Лоран Льо Даниел – френска сладкарска магия от САЩ и Канада
За първи път Air France поверява изработването на своите изискани десерти на Лоран Льо Даниел – носител на званието Meilleur Ouvrier de France, базиран в Бретан.
„За клиентите на Air France всяко творение е истинско сетивно преживяване“, казва майстор-сладкарят. Той комбинира висококачествени продукти, креативност и фини вкусове. Сред десертите ще откриете:
- „Сърце от Бретан“ – карамел с осолено масло, млечен шоколад и хрупкаво лешниково бисквитено дъно (La Première)
- Лимонено изкушение – съвременна интерпретация на лимонов тарт (Business)
Десертите ще се обновяват редовно и ще бъдат достъпни на всички полети от САЩ и Канада.

Дестинации на Air France в САЩ през лятото
През летния сезон 2025 г. Air France ще оперира полети до следните американски градове:
Атланта, Бостън, Чикаго, Далас, Денвър, Детройт, Хюстън, Лос Анджелис, Маями, Минеаполис, Ню Йорк-JFK, Ню Йорк-Нюарк, Орландо, Финикс, Роли-Дърам, Сан Франциско, Сиатъл и Вашингтон.
