Air France шеф-готвачи от САЩ

Air France представя нов екип от звездни шеф-готвачи за полетите от САЩ

Нови звезди в небето: Air France представя своите топ шеф-готвачи от САЩ

От юли 2025 г., Air France включва нови, ексклузивни ястия в менютата за клиентите в La Première и Business класите на полети от Съединените щати. Към екипа на авиокомпанията се присъединява световноизвестният Даниел Булюд, френски шеф-готвач със звезда „Мишлен“, базиран в Ню Йорк. Той ще готви редом с Доминик Крен, носител на три звезди „Мишлен“ и партньор на Air France от 2024 г.

За първи път, пътниците ще могат да се насладят и на изискани десерти от Лоран Льо Даниел, носител на престижната титла Meilleur Ouvrier de France, който носи вкуса на Бретан в небето.


Доминик Крен и Даниел Булюд – гурме преживяване от САЩ

От февруари 2024 г. Air France си партнира с трикратната носителка на звезди „Мишлен“ Доминик Крен, която създава поетични и иновативни ястия за пътниците на La Première и Business класите. Менюто ѝ включва:

  • Вегетариански специалитети
  • Морски дарове с креативни сосове

Примери за нейните шедьоври са:

  • Омар с пикантен сос Pico de Gallo и чай (La Première)
  • Миле-фьой с кореноплодни и трюфелов сос (La Première)
  • Треска с киноа и сос мариниер (Business)
  • Открити равиоли с тиквички, домати, лешници и пармезан (Business)

Сега към нея се присъединява и Даниел Булюд, който носи със себе си традиционната френска кухня с модерен акцент. Неговите ястия включват месо и птиче месо, специално създадени за пътниците на Air France:

  • Пиле с шафран, ряпа, тиква и грис със зелени маслини (La Première)
  • Задушено агнешко с кореноплодни зеленчуци (Business)

Ястията ще са достъпни при излитане от: Ню Йорк-JFK, Лос Анджелис, Маями, Сан Франциско и Вашингтон, а от ноември 2025 г. – и от всички американски дестинации на авиокомпанията.

Както е стандарт при Air France, всички продукти са свежи и местни, а за борба с хранителните отпадъци, пътниците в Business могат да предварително избират основното си ястие до 24 часа преди полета.


Лоран Льо Даниел – френска сладкарска магия от САЩ и Канада

За първи път Air France поверява изработването на своите изискани десерти на Лоран Льо Даниел – носител на званието Meilleur Ouvrier de France, базиран в Бретан.

„За клиентите на Air France всяко творение е истинско сетивно преживяване“, казва майстор-сладкарят. Той комбинира висококачествени продукти, креативност и фини вкусове. Сред десертите ще откриете:

  • „Сърце от Бретан“ – карамел с осолено масло, млечен шоколад и хрупкаво лешниково бисквитено дъно (La Première)
  • Лимонено изкушение – съвременна интерпретация на лимонов тарт (Business)

Десертите ще се обновяват редовно и ще бъдат достъпни на всички полети от САЩ и Канада.


Дестинации на Air France в САЩ през лятото

През летния сезон 2025 г. Air France ще оперира полети до следните американски градове:

Атланта, Бостън, Чикаго, Далас, Денвър, Детройт, Хюстън, Лос Анджелис, Маями, Минеаполис, Ню Йорк-JFK, Ню Йорк-Нюарк, Орландо, Финикс, Роли-Дърам, Сан Франциско, Сиатъл и Вашингтон.

__________________________________________

Последвайте TravelRadar.bg във FACEBOOK

Последвайте TravelRadar.bg в INSTAGRAM

Последвайте TravelRadar.bg в LINKEDIN

Последвайте TravelRadar.bg в YOUTUBE

Свързани публикации
поскъпване на самолетните билети в Германия
Вижте още

Самолетните билети от Германия поскъпват: Данъци, такси и недостиг на полети оскъпяват дори нискотарифните компании

Поскъпване на пътуванията от германските летища Пътуването със самолет от Германия става все по-скъпо заради продължаващия недостиг на…
Общо
0
Споделете